Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om IBO

Den Internationale Biologiolympiade (IBO) er et arrangement, hvor unge fra hele verden konkurrerer i deres viden om biologi. Deltagerne er gymnasieelever op til 19 år. For at kunne deltage i IBO skal eleverne være blandt de fire bedste i den Nationale Olympiade i deres eget land.  

Teoretiske og praktiske eksamener

Deltagerne bliver præsenteret for både teoretiske og praktiske tests, som er udarbejdet af en opgavekommission bestående af danske forskere inden for biologi.Testene er udformet, så de udfordrer eleverne til at forholde sig nysgerrigt og undersøgende i forhold til biologiske problemstillinger.

Eleverne bliver også testet i deres evne til at arbejde med biologiske forsøg og dermed i deres evne til at benytte redskaberne til forsøgene korrekt. Det kræver altså opfindsomhed, kreativitet og udholdenhed at opnå det bedste resultat i IBO.

  • IBO ønsker er at give unge studerende en lærerig oplevelse samt at promovere interessen for biologi.
  • IBO ønsker at bidrage til at stimulere unge talenter inden for biologi og hjælpe dem på vej til en karriere inden for biologisk forskning.   
  • IBO er oplagt mulighed for samarbejde og inspiration mellem studerende, forskere og universiteter på tværs af landegrænser.

Højdepunkter fra IBO 2014 - Indonesien

Højdepunkter fra IBO 2013 - Schweiz