Aarhus Universitets segl

Om Aarhus

Aarhus – Smilets by
Danmark er en af verdens førende destinationer for internationale møder, og Aarhus – Danmarks andenstørste by – gør sig også bemærket på dette område. Aarhus har ca. 340.000 indbyggere, og i løbet af de seneste par år er byen blevet en populær værtsby for internationale videnskabelige kongresser og konferencer og ligger nu i top 75 på ICCAs rangliste over internationale mødedestinationer.

Aarhus er en universitetsby og har Danmarks yngste befolkning. Men det er også en af landets ældste byer, som blev grundlagt i Vikingetiden. Det er netop det, der gør Aarhus så speciel – blandingen af en ung energi og en rig historie.

Aarhus Midtby – både afslappet og fuld af liv
Der er masser af ting at gøre og se på i Aarhus midtby – alt sammen tæt på hinanden. Et af de mest populære område er Vadestedet, som er et stykke langs Aarhus Å fuld af caféer, restauranter og butikker – et godt sted at få noget at spise eller bare kigge på byens liv.

Latinerkvarteret, den ældste del af den historiske midtby, er også et besøg værd. Langs de smalle brostensbelagte gader ligger der flere unikke butikker og nytænkende restauranter, hvor man kan finde mode, håndværk, mad og dansk design, der ikke findes på strøget.

I løbet af de seneste par år er et nyt kvarter på havnen, Aarhus Ø, blomstret op, og dette spændende område vokser hurtigt.

En aktiv by ved havet
Aarhus er en havneby omringet af gamle bøgeskove – så der er altid hav eller natur i gåafstand. I byens centrum findes der flere parker og grønne oaser – de perfekte steder til at slappe af i fred og ro. Væksthusene i Botanisk Have, Marselisborg Mindepark, Universitetsparken og Rådhusparken er blot et par af byens grønne pusterum, hvor også lokale aarhusianere kommer for at slappe af.

Der er let adgang til cykelstier, løbestier, udendørs træningscentre og selv vandsport tæt på centrum. Om sommeren er der god mulighed for at tage en svømmetur i Aarhus Bugtens rene vand, både ved havnebadet, Ballehage, Den Permanente, lystbådehavnene og svømmebanen i havet nord for Aarhus Ø.

Aarhus – en Michelin-by
Aarhus er et paradis for madelskere. Byen er blevet en gastronomisk destination i verdensklasse med fire Michelin-restauranter.  Michelin-guiden har samlet givet Aarhus to stjerner – men det er ikke kun gastronomiske oplevelser, der bliver anerkendt. Guiden giver også stjerner til exceptionelle attraktioner, kirker og hoteller – og Aarhus har efterhånden også fået sig en imponerende samling stjerner i disse kategorier. Den Gamle By, Danmarks smukkeste historiske frilandsmuseum, har tre stjerner, og ARoS Kunstmuseum og Moesgaard Museum har hver to.

Læs mere om Aarhus’ mest populære attraktioner:

Aros Aarhus Kunstmuseum
Den Gamle By – Danmarks Købstadmuseum
MOMU - Moesgaard Museum

Flere attraktioner og aktiviteter i Aarhus: www.visitaarhus.com/ln-int/Node/29745