Aarhus University Seal

Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet i korte træk

Aarhus Universitet er et moderne, forskningsintensivt universitet. Siden den spæde start i 1928 har Aarhus Universitet gennemgået en rivende udvikling og er i dag et landsdækkende universitet med bred national og international gennemslagskraft på tværs af hele forskningsspektret. Aarhus Universitet lægger stor vægt på et tæt samarbejde med erhvervslivet og sætter en ære i at engagere sig i udviklingen af det omgivende samfund.

Aarhus Universitet består af fire fakulteter, som dækker humaniora, teologi og pædagogik; business og samfundsvidenskab; sundhedsvidenskab; og naturvidenskab og teknologi. Universitetet har i alt 27 institutter og mere end 30 internationalt anerkendte forskningscentre, herunder 15 grundforskningscentre, som er finansieret af Danmarks Grundforskningsfond. Universitetet modtager en fjerdedel af statens forskningsmidler.

Næsten halvdelen af universitetets 45.000 studerende er indskrevet på kandidat- eller ph.d.-niveau. En tiendedel af disse er internationale studerende, som i alt repræsenterer mere end 100 nationaliteter. Der er ca. 11.500 videnskabelige og administrative medarbejdere på Aarhus Universitet.

Forskning i den absolutte verdenselite

Fremragende forskning er kernen i universitetets virke og fundamentet for universitetets aktiviteter inden for uddannelse, talentudvikling og videnudveksling. Aarhus Universitet tilbyder forskere i alle karrierefaser unikke muligheder for at udføre forskning på allerhøjeste niveau i et frugtbart samarbejde med både den offentlige og den private sektor og i et miljø, som fremmer kreativitet og autonomi.

Aarhus Universitets forskning nyder bred international anerkendelse og anses for at høre til i den absolutte verdenselite.  I løbet af de sidste ti år har universitetet konsolideret sin position i top 100 på de toneangivende ranglister over verdens universiteter, og i to tilfælde har forskere fra Aarhus Universitet modtaget Nobelprisen.

Prisvindende campus

De karakteristiske bygninger af gule mursten, som er tegnet af den anerkendte arkitekt C. F. Møller, danner sammen med bakkerne og de stille søer i Universitetsparken en inspirerende og levende ramme for studieliv og sociale aktiviteter for både medarbejdere, studerende og byens beboere. Aarhus Universitets campus ligger i hjertet af Aarhus med kort afstand til den historiske bykerne. Udover det store campus i Aarhus holder universitetet til på 17 andre lokationer, bl.a. har universitetet tre unikke forskningsstationer i Grønland.

Da Kulturministeriet offentliggjorde sin Kulturkanon i 2007 var Aarhus Universitets bygninger og Universitetsparken på listen over de tolv vigtigste arkitekturikoner i Danmark.